2021-12-17 289 浏览
平时见呢间拉面店午市嘅时候排晒长龙点都要试下今次晚市嘅时候 我哋去咗试呢间以慢煮叉烧主打嘅拉面店 今次唔使排队可以walk in即使入座 以拉面嚟讲呢间嘅价钱都非常抵 around 80至一百蚊左右热火闲即系辣肉球叉烧黑木耳 拉面上枱之后嘅display好靓影相打卡视觉效果好好面偏硬但系都挂汤个汤热辣辣 辣肉球嘅份量都好足 其实我觉得有少少似日本嘅炸酱面 钟意热汤嘅朋友值得推介 讲返块叉烧,叉烧慢煮出嚟,肉质鲜嫩,有咬口唔讲以为系牛扒黎 量都唔细而且仲有两块,上碟嘅时候仲系淡淡嘅粉红色叉烧冇经过高温烹煮,仍然可以保持到肉汁 系普通叉烧意外嘅另类推介灯火 黑蒜油味非常之浓,浓厚嘅猪骨汤,配上丰富嘅配料,唔使讲汤底一样系热辣不过只糖心蛋似乎有少少生,同埋唔系好够入如果只糖心蛋可以熟少少咁就会好好味啦整体两个面都好好食 黎开元朗嘅朋友可以试下
热火闲

面偏硬但系都挂汤
个汤热辣辣
辣肉球嘅份量都好足 其实我觉得有少少似日本嘅炸酱面
钟意热汤嘅朋友值得推介
讲返块叉烧,叉烧慢煮出嚟,肉质鲜嫩,有咬口唔讲以为系牛扒黎
量都唔细而且仲有两块,上碟嘅时候仲系淡淡嘅粉红色

灯火

灯火