2024-11-12 155 浏览
之前喺沙田已经有食过呢一间日式烧肉店,之前见到佢将军澳坑口东港城开分店嘅时候,已经等咗佢装修好耐,见到佢几个月前终于装修好,一直想试,但平时都好多人排队,今次平日夜晚夜咗收工见到佢冇人排队仲有得食就入去试吓。佢啲套餐大部份都配一份牛五花,但系我个人唔太喜欢食肥嘅部份,于是散叫咗一碗紫菜温泉蛋饭,牛舌,鱿鱼须,同埋一碟牛版见自己组一个「一人套餐」。由于差唔多收舖,食客都差唔多走晒,所以上菜速度几快,而且有三款转俾你拣,同沙田间分店一样,盐同胡椒粉樽都系按掣自动式既,烧完肉之后落少少调下味都几好玩。食物质素方面都拍得上沙田分店,一个人食咗大约$170 ,都抵玩过X 角嘅。

温泉蛋紫菜饭
温泉蛋紫菜饭