2024-03-10 34 浏览
行开铜锣湾,见到有间一人份嘅粥底海鲜火锅,online见d相都几吸引!食完之后我觉得佢嘅性价比几高,啲海鲜新鲜,个set又样样都有啲。佢呢到系拣set既,然后再拣想要咩粥底,食完都已经好饱叫咗个「九品芝麻」火锅,佢仲有前菜,先嚟咗碟青瓜蟹柳沙律同埋两粒章鱼烧🤤然后先再上海鲜,有白蚬、虾、鲜鱼片、大蚬、鲍鱼,蛏子咁啱冇货,转咗做象拔蚌😍🤭重点间餐厅系自己有埋鱼缸,所以啲海鲜好鲜,唔使点酱油都OK枱上写低晒每款海鲜要蒸几耐就食得,啱晒我呢啲唔识煮嘢食嘅🤣肉类都有齐肥牛同埋豚肉,就咁蒸都好好食,几重肉味👍牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸同埋招牌墨鱼丸每款各一粒,都几特别同埋好食,d丸咬落系好juicy,唔系实的的果种👍仲要有成个杂菜果篮佢每样都有d亦都好精致,食完亦都好够饱,临尾果碗粥真系吸晒d精华,好正!我地叫左蟹粥,个蟹粥系超鲜超重蟹味,好正👍

枱上写低晒每款海鲜要蒸几耐就食得,啱晒我呢啲唔识煮嘢食嘅🤣

肉类都有齐肥牛同埋豚肉,就咁蒸都好好食,几重肉味👍