2021-09-05 253 浏览
今朝又入元朗真的很兴奋,唔记得几时开始,去到元朗既早晨第一餐都会嚟师傅仔食,佢哋既早餐系元朗嚟讲算cp值最高的了。疫情未过,物价已飞,但师傅仔早餐一直都系呢个价位。帮衬多年,点解突然写食评?皆因今朝发生件小事,我觉得要表扬一下。先讲讲食物质素,我例牌食B餐沙牛转通粉,沙牛味唔浓但OK,通粉索嗮汤汁又唔会好淋之之,但最大卖点系块跟餐既奶酱多,外脆内软,一般茶餐厅餐包不能比拟,最后仲有一块煎到脆扑扑既猪扒,cp值已胜附近同行。小事来了,今朝落单讲好猪扒分开上,可以慢慢切,但嚟到既系放埋个碗入面,原本都无咩所谓,猪扒系碎件两块,都OK既,但问题系猪扒有个位有啲诡异,于是我同店员姐姐讲要换,姐姐二话不说咁同我帮厨房讲咗,厨房亦无咩不满表情就整个块比我。全程都有礼貌,无任何唔舒服感觉。其实真系小事,但系好多香港茶餐厅都会突然变了大事,唔肯换,闹你,比说话你听既茶餐厅比比皆是,所以我真心觉得师傅仔呢次值得拎出嚟表扬一下,希望服务继续维持水平
B餐
B餐