2022-10-03
之前食过晚饭唔错,谂住未食午饭就行入去试下下午茶。无乜人,任坐。个下午茶餐牌,同早餐基本上一样,一款点心/配一碗粥,或者配个蒸饭。再唔系就两款烧味配粉面。好啦,得一个大叔侍应,好快手就黎落单。 望住隔离枱叫粥既都五分钟内有野食, 心谂可能我叫点心配蒸饭耐啲呢!点知坐左十五分钟,隔离枱都食完抹咀,我就仲吹紧冷气。咁啱有几个人入黎食下午茶,叫点心配粥,殊不知点心阿姐已经好快回应,大叫无糯米鸡,无春卷,肠粉未热,无蒸饺,要其他点心或者萝卜糕好无!哗,呢啲仲唔系劲过厨师发板,使乜睇餐牌呀!-听到,心知不妙,应该漏左我张单,仲可能已经乜都无, 我要几经大声叫阿姐大叔先有人应我点解廿分钟都无野到。大叔就话阿姐无睇单!😑好喇, 大叔就捧左一份粉果同蒸鸡饭黎。循例我就紧系发下脾气话等左咁耐其他枱都走哂啦,阿叔道行高呀,一句唔好意思都无就行左去。食物质素其实真系麻麻, 唔好食又唔太难食,油多。 粉果内花生多,三个粉果,21粒花生(可能因为我唔钟意食花生)🙄其实呢个价钱食呢个货色都算唔贵($40)不过啲服务认真唔得。个个都时运高唔关我事咁款。
好啦,得一个大叔侍应,好快手就黎落单。
点知坐左十五分钟,隔离枱都食完抹咀,我就仲吹紧冷气。