2023-06-13
今日屋企又无煮饭,所以我们姐弟二人自己出外解决。因为姐姐话想食日本菜,咁系海之恋见到间居酒屋几特别所以去试下,因为无订位个肥侍应话无梳化位一系座吧枱一系高枱咁其实都无咩所谓,咁我们见到个二人餐价钱都ok就叫咗个A餐,想要杯水个肥侍应话呢度无水提供咁都算啦!之后无啦啦个肥侍应放低个番茄前菜话要收费之后就行开左又无讲价钱,我们呆咗一呆心谂咁都得?感觉好似迫人要咁,本身我们又唔钟意食番茄所以叫佢拎返走。入返正题个二人套餐分别有青苹果蟹子沙律系唯一份量正常嘅菜色,用苹果代替青瓜感觉更加清爽头盘蟹膏豆腐和烧鳕鱼干鳕鱼干几香脆,适合送酒蟹膏豆腐几好食不过份量好似少咗啲!主菜龙虾要加100$仲要无货要转波士顿龙加180$所以无转要清酒煮蚬和铁板牛柳,牛柳我觉得几好食但姐姐话靭,清酒蚬一般系用袋装叫几特别下啰!主食有炒饭和烧饼二选一,最后要了烧饼甜点其实系得个肥侍应黑口黑面,另外两个侍应比较有啲礼貌,因为我本身做饮食比较明白所以有时好似迟出菜或者服务未如理想都明白,但今晚用餐经验实在不太愉快,简单讲番茄前菜可先作介绍问客人要唔要再放低,咁成件事会比较好而唔系一嘢放落来讲话要收费之后就走咗去。虽然日本菜
入返正题个二人套餐分别有青苹果蟹子沙律
系唯一份量正常嘅菜色,用苹果代替青瓜感觉更加清爽
头盘蟹膏豆腐和烧鳕鱼干
鳕鱼干几香脆,适合送酒
蟹膏豆腐几好食不过份量好似少咗啲!
主食有炒饭和烧饼二选一,最后要了烧饼
甜点
其实系得个肥侍应黑口黑面,另外两个侍应比较有啲礼貌,因为我本身做饮食比较明白所以有时好似迟出菜或者服务未如理想都明白,但今晚用餐经验实在不太愉快,简单讲番茄前菜可先作介绍问客人要唔要再放低,咁成件事会比较好而唔系一嘢放落来讲话要收费之后就走咗去。虽然日本菜份量份量唔会太多但今次真系比较少,正常女孩子都未必够但男士们一定唔够饱,建议单点会比较好,价钱和尖沙咀和中环比其实唔算太贵,但我应该唔会再帮衬
食物:味道算ok⭐️⭐️⭐️⭐️
服务:三星系比另外两个侍应⭐️⭐️⭐️