咁啱喺上环放工,想一个人简简单单想食饭,就嚟左呢到,之前屋企人嚟过食啦,但个日我冇出席🫠不过唔梗要今次嚟都扺起码冇错过😁我食嘅菜名叫吉祥自己选6个𩠌,汤同埋主食,我要左蟹柳,蟹籽蟹粉丸,娃娃菜,滑牛肉,大肠,芋丝,白胡椒汤配主食土豆粉,汤底浓郁配料丰富,土豆粉烟靭弹牙,我第一次接触土豆粉就爱上了🤩😋秘制藤椒鱼皮,香麻辣嘅调味再加上弹滑嘅鱼皮,冇腥味,鱼皮晶莹剔透,冰凉爽脆,入口Q弹,太美味了🤤凉拌麻辣莲藕片系一道啱晒夏天食嘅小食,酸酸辣辣🌶嘅口感超级开胃😋。啖啖脆口嘅莲藕片,佢哋啲辛辣🔥同埋酸味完美咁融合埋一齐,真系食到停唔到口。佢嘅麻辣味道唔系一般辣椒𠮶种烧口,而系四川特有嘅麻辣,辣得黎又唔会攻击性太强,啱晒唔同人嘅口味。👍除咗佢嘅味道好正之外,低卡低糖嘅佢又啱晒想健康饮食嘅朋友。莲藕本身营养价值高💪🏼,有益心血管,凉拌嘅做法仲保留咗佢哋嘅营养成分,食落真系冇罪恶感。🥗简单嘅材料,爽口嘅口感,同埋惹味嘅麻辣香气,凉拌麻辣莲藕片系夏天最好嘅开胃菜,食一次就会令你爱上佢。👅下次同朋友聚会唔知食咩好,不妨试吓自己整呢道开胃菜,保证大家都赞好赞满口。👏🏼👏🏼对冒菜有兴趣或者喜爱真系值得一去试

对冒菜有兴趣或者喜爱真系值得一去试试,真的太好食啦,绝对推荐😚