2010-09-09 13 浏览
今日一丁友, 自己一个系长沙湾考完车番黎, 咁我就去左元朗广场解决肚饿呢个问题, 一入去, 谂左好耐, 都唔知食咩好。终于决定左去食我钟意食ge咖哩LO~~>元朗广场唯一一间咖哩餐厅.成间铺, 得我自己一个, 禁我就试左一个铁板海鲜咖哩饭$22同埋一客炸海鲜薯饼($9)试下啦~有学生证可以免费有野饮呀, 好似几好哦~但系我学生证都唔使拎出黎, 佢就问我问咩, 令我觉得有少少蚀卓先评下铁板海鲜咖哩饭, ($22)1. 所谓的铁板海鲜系得2只虾, 几块鱿鱼同超少量的蚬肉, 加上我食落的感觉系完全无铁板烧的味道, 好似将佢地煎烧就上碟禁~~要扣分哦2. 咖哩: 呢间餐厅的咖哩唔算好’’立’’因为加’’立’’系要再加钱的, 我就选择左唔加了。我自己觉得, 一个好的咖哩系食完唔会令你觉得’’济’’系会令你开胃的, 这餐厅的咖哩做到其一(唔济)做不到其二(开胃)3. 饭: 呢一part有少少喜出望爱, 其实饭系咖哩饭黎讲都好重要的, 呢度D饭好好~~应该系用珍珠米所用,唔会太黏, 比个gd佢之后就评下个炸海鲜薯饼($9)得一个字的comment, 差~~~佢炸得好热气, 令人食左第一块已经
~~>元朗广场唯一一间咖哩餐厅.

有学生证可以免费有野饮呀

先评下铁板海鲜咖哩饭, ($22)

之后就评下个炸海鲜薯饼($9)
得一个字的comment, 差~~~

佢炸得好热气, 令人食左第一块已经唔想食落去,
而且佢的内容更惨不忍睹
~~完全食唔到海鲜, D薯蓉好大劈, 但系无味~扣哂分

Overall, 个main唔错, 系个份量比较少(𩠌的份量), 下次想食咖哩而又揾唔到其他咖哩店的话, 应该先会番黎
铁板海鲜咖哩饭
铁板海鲜咖哩饭 (大特写)
海鲜薯饼
2010-09-09