2014-09-03
因为男朋友仔未放工既关系,今日放工之后,我一个人黎左PCC饮杯野食个优闲晚餐。3心2意既我睇左好耐都唔知食咩好,呢度既waiter好好人,见我谂得咁辛苦就黎问下我想要啲咩类型既野。有佢既帮助下,我叫左Tuna with Melted Cheese Panini同埋我一向饮开既Cafe Mocha。因为冇乜人既关系,我揾到个梳化位坐低,慢慢品尝我既优闲晚餐,好怀念好怀念以前系外国既生活,一份3文治,1杯咖啡加1个好舒服既环境。试下个3文治,我叫佢地帮忙整热左,芝士溶出黎,睇落已经觉得好味!即刻试下,溶左既芝士黏住份3文治,里面包含住吞拿鱼肉同洋葱丝,好香,好rich,但比爽脆清新既洋葱中和返个种太"漏"既感觉。我食左1半就已经饱左,要将净低既打包比男朋友执手尾。等男朋友黎接我走既呢段时间,叹埋杯咖啡,清清静静咁坐下。投身社会之后一直忙碌为著生活,难得有个咁好既环境同时间,好好享受下呢种优闲。