2019-03-02
挨夜去玩后,连人带胃都比较浮同虚晨早第一餐(下午两点半)就想食D热野补番吓记得「早到女王K」话我家附近有间非试不可既粥铺,佢连情人节都同老公来浪漫💕吓架话,应该真有好野食吧今早单拖就等我黎个一个人的暖心早餐西关实属元朗小店,千色店后面一百米左右就到,门口就已贴晒d特色粥品推介相当中有「早到女王K」既至爱「蕃茄牛肉粥」同「西洋菜陈肾粥」,听佢讲起时只眼大左1.5 倍心谂有无咁....哈哈粥店食粥是常识呀,但我一个人自由食梗系要㨂个唔点唔安乐既「西关咸汤圆」咁大页都系佢差极有限,加上咸汤圆真系未食过一上枱就见大杂烩,汤圆细细粒好烟UN汤头已好够味,始终有虾米🦐土鱿打底,𩠌方面估唔到炸鱼肉条咁出色㖞,好香口菜丝都好多捞埋一齐连汤食仲好唔好以为咁就完啦⋯⋯食辣既朋友仔枱上有辣菜莆,这碗汤圆升呢就靠佢喇辣椒🌶️伴菜莆见毎样就知私伙野加埋落汤一齐食不得了,所谓一个人的浪漫,就系果种香辣味加大杂烩香浓味再加埋软软咬口既汤圆仔我话既,真心要试埋其他野,唔系粥咁简单,我见店里枱枱都有肠粉,下次黎要试埋!再起码加多个煎咸肉粽
晨早第一餐(下午两点半)就想食D热野
今早单拖就等我黎个一个人的暖心早餐