2023-06-27 21 浏览
📍老妈伴面(屯门市中心)虽然而家开返关,但系都未有时间真正去台湾旅行🧳唯有喺香港食住台湾料理!呢间餐厅有好多分店,唔同区都有,而且好正宗,又好足料,十足去咗台湾一样😊❣️一个人的浪漫❤️‍🔥set dinner 🔸 烤台湾香肠肉燥饭(原味肉燥)Dreyers雪糕,柚子蜜绿茶,随机前菜(沙律秋葵)一人套餐,其实好多野食,有前菜,主食,饮品,雪糕🍧都系$108~呢个价钱真系底食,份量都不马虎,卤汁走咸香路线,肥瘦比例7:3,带肉香气,拌饭一流🍚台湾肠汁香味俱全,口感十足,呈现饱满肉质既原产风味🐷🔸 韭菜猪肉水饺韮菜偏多,猪肉新鲜,比例我钟意,因为好健康,韮菜先系主角😍爱食韮菜既您,一定要食👍🔸 老妈黑糖珍珠鲜奶茶爆多珍珠🥤烟烟韧韧好有咬口,又有口感👍茶味香浓,用台湾鲜奶冲,特别细嫩☺️🔸 黑糖珍珠奶茶布丁布丁柔软,甜度适中,可以弹下弹下,再加我最爱既珍珠,好满足😌完美句号。

📍老妈伴面(屯门市中心)

❣️一个人的浪漫❤️‍🔥set dinner
🔸 烤台湾香肠肉燥饭(原味肉燥)
Dreyers雪糕,柚子蜜绿茶,随机前菜(沙律秋葵)
台湾肠汁香味俱全,口感十足,呈现饱满肉质既原产风味🐷

🔸 韭菜猪肉水饺

🔸 老妈黑糖珍珠鲜奶茶
爆多珍珠🥤烟烟韧韧好有咬口,又有口感👍
茶味香浓,用台湾鲜奶冲,特别细嫩☺️

🔸 黑糖珍珠奶茶布丁