2019-02-11 191 浏览
仲有一日先返工,一个人去咗旺角行街,想揾食又见到呢间越南餐厅就上咗去食。可能仲未系午膳时间,入面人就唔算多,坐得舒服。其实我食越南嘢就只会食𠮶几样嘢,今日都唔例外,叫咗生牛河同牛油鸡翼,个生牛河系餐嚟,加钱饮菠萝热情果梳打。生牛河:好食嘅,牛肉就算浸熟咗都好嫩,汤头算浓郁,但可能食惯檬粉,觉得河粉冇咁夹。法式牛油鸡翼:可能即叫即整,我食晒碗粉后都仲要成5分钟先有得食。上菜时几精致,用个篮仔装住,摆得几靓。个皮几脆,鸡翼入口好滑,但味道就唔算浓,可能个人口味比较重,觉得牛油蒜蓉味较重会好食d,呢度系口感胜过味道菠萝热情果梳打:冇特别嘅饮品,个人对果准梳打有偏好所以一定觉得唔差,但比较细杯,单叫就唔太抵,餐饮加钱先觉得可以一个人食咗150蚊,当然唔系平啦,不过辛苦揾嚟志在食,得闲对自己好d,生活亦开心d,味道唔差下就可以接受。

法式牛油鸡翼
2019-02-11