2024-09-19 192 浏览
前几日,屋企人都出咗去旅行,我因为要返工而唔可以跟,剩我一个喺屋企。谂住晚餐约几个朋友一齐食火锅,结果各个都话要陪女朋友。一气之下,自己跑去呢间日本餐厅食。不得唔讲呢间日本餐厅嘅装修好精美,走日本风,感觉好似去咗日本食嘢咁。我点咗佢哋嘅松餐放题,系一个火锅嘅,𠮶阵时点咗酱油汤拼猪骨汤。两种汤底感觉都好好食,好香。呢度所有食物都系任食嘅。第一份就直接嚟咗一盘和牛。肉质好干净,睇落好新鲜。放落去煮咗之后,肉香扑鼻,食欲即刻上嚟。呢个牛肉非常软嫩,口感好好,配埋𠮶啲汤,鲜嫩多汁,好美味。后尾仲上咗松叶蟹,放落汤里面滚咗之后,汤底变得更加甜。呢个蟹肉非常鲜甜,𠮶个软嫩嘅口感亦都非常棒。真系太好食,我一个人直接食咗几盘。最后仲有一盘三样料嘅刺身拼盘。摆得好靓,食材亦都好新鲜。我仲攞啲放落汤里面滚,都系好好食。后尾嘅汤底亦都越变越浓郁,好好饮。虽然系一个人食,但系喺呢个环境食咁好食嘅嘢,亦都非常享受。

虽然系一个人食,但系喺呢个环境食咁好食嘅嘢,亦都非常享受。