2023-02-20 1285 浏览
因为要攞报告,所以晏咗食饭。咁啱行过尖沙咀K11,记呢度有间想试嘅星加坡餐厅,喺门口睇到冇咩人,于是乎就入去食返个午餐。坐落侍应俾咗个午餐餐牌,有样嘢叫做月光河,因为从来未听过,于是乎就嗌咗佢。午餐仲包埋一杯饮品,我要咗杯冻桔仔特饮。话系晏昼,其实已经到咗下午茶时间。虽然餐厅入面人唔多,但系我就要等咗成15分钟碟河粉至上到。讲真嘅,碟河粉份量颇多,除咗有只蛋(所以叫月光河),仲有豆腐,鱼蛋,鱿鱼,虾等海鲜,成百蚊一碟粉,都叫俾足料,只系食落去味道一般,冇镬气,连中规中矩都讲唔上。至于杯饮品,啲桔子又细又少,饮落似饮清水多过系桔子水,如果唔系跟餐尼杯嘢要28蚊,真系会觉得中伏。总的嚟讲,今餐食得并唔满意,希望以后有机会再嚟食第啲嘢嘅时候会赚返多啲分数啦!

马来西亚月光河

2023-02-04