2017-10-30
又到左星期日,不过爸妈有事,所以唔能够family day,得自己一个人食饭。不过一向钟情饮茶既我,点会放过任何饮茶既机会。 我大概两点到去到西营盘既好彩海鲜酒楼,虽说系下午茶,但仍然有好多人等紧位,个酒楼坐无虚席。好彩系我自己一个人,所以等左15分钟就入到去。 睇完张点心纸,发觉有好多点心选择,咸既甜既,以至冷盘小食都有好多种类。但因为我太肚饿,最尾就决定叫左瑶柱蛋白炒饭同鲜虾菜苗饺(3只)。碟炒饭大大碟,而且有好多瑶柱同蛋白,加上仲有好多菜心片。整体黎讲又唔多油,可算是一碟既健康炒饭,啱哂我成日要keep住身型fit既人。 而个菜苗饺就大大只,只虾又大大只,皮又薄,d豆苗又唔太苦。系一个点心送饭既好选择。埋单100hkd都有找。虽说饮茶系成班人饮先开心,不过一个人都有一个人既食法。