2024-06-02 2392 浏览
今日去食海底捞顺便做美甲,一入到枱店员就话叫我坐62号枱,我立即叫佢帮我book美甲,一切都顺利完成,我就放心食嘢,因为就算听唔到电话,之前美甲师都会识得嚟张枱揾个客做美甲,所以我非常之放心。谁不知道轮到我嘅时候,我个电话太细声,听唔到,见到有个message写住我三次唔到,所以取消咗我个Booking,我马上走出去揾个美甲师,佢话俾我做埋个妹妹之后到我,但系个妹妹原来佢话佢仲有阿妈同阿妹要做,即是我要三个人之后再轮到我,跟住个美甲师话你入去揾店员重新book过啦,我心谂我等咗两个钟头,而家重新book过咪即是我又要再等多两个钟头,咁你唔揾我系你嘅责任㖞。之后我就气冲冲咁返埋位,叫店员book美甲,跟住我就话点解你个美甲师唔嚟揾我,跟住佢就话因为你book美甲嘅时候冇落枱号,我话系你哋店员帮我book过㖞,跟住佢就讲第二啲嘢避开话题,话而家立即安排我插队。做完美甲之后,我就返埋个位,我话你哋教我book整美甲啦,既然你啲店员咁废,都唔识得帮客人book美甲,跟住佢哋就话唔系佢哋废,而系个电脑有问题㖞,总之就一个大话冚一个大话,美甲师冇错,店员冇错,最错就系部电脑,咁即是谎话连篇,无句真
做完美甲之后,我就返埋个位,我话你哋教我book整美甲啦,既然你啲店员咁废,都唔识得帮客人book美甲,跟住佢哋就话唔系佢哋废,而系个电脑有问题㖞,总之就一个大话冚一个大话,美甲师冇错,店员冇错,最错就系部电脑,咁即是谎话连篇,无句真。所以奉劝各位,如果去到呢间舖头做美甲,记得要自己book,如果唔系真系一肚气栈激死你。
2024-06-01