2021-10-13
因为放半日假嘅关系 所以想约朋友去试下港女下午茶一向都冇食开所以冇咩研究 有朋友被ig foodie嘅介绍所骗就话订呢间 小妹孤陋寡闻冇听过历山之前嘅威水史就应承左先讲环境 见个个foodie都话呢度系咩宫廷风我一入到去 咪玩啦 以为自己去左某深圳大酒楼 d装修大陆味劲重多数foodie打卡嘅系另一边 但其实都唔靓 有种懒系金碧辉煌嘅俗气 跟著系食物其实个份量好少 但算啦 食呢啲下午茶都唔预多但质素真!系!好!差!佢个scone硬到切唔开 本来拍左片 但post唔到系到 叫佢换过个 佢话要等30分钟 结果都真系等左咁耐 热左系勉强摆到入口 但完全冇牛油香 好似食紧一堆热嘅粉 我系m&s买仲好食好多其他甜品嘅质素就大约系比美心再衰多50分左右 大家可以自己想像咸点都系奇奇怪怪 全部都冇食物本身香味 好多都腥腥地结论就系唔使食 如果你想享受个下午茶嘅话去茶记食个西多个享受值都高好好好多唯一可以赞嘅系侍应服务态度几好 但总之都系唔会再食啦
先讲环境 见个个foodie都话呢度系咩宫廷风
跟著系食物
其实个份量好少 但算啦 食呢啲下午茶都唔预多
但质素真!系!好!差!
咸点都系奇奇怪怪 全部都冇食物本身香味 好多都腥腥地
唯一可以赞嘅系侍应服务态度几好 但总之都系唔会再食啦