2010-07-11
星期五畀将军澳连理街既贡茶hurt 完,今日又喺沙田上当,真系唔可以再哑忍....我住九龙区,但因觉得沙田的奶盖乌龙茶好饮,星期日都坐车或驾车入沙田饮。今日黄昏去到见到有个冇著制服既男人,摆晒老细款加木口木面,已经觉得杯茶唔方会好,点知叫左两杯奶盖乌龙茶走糖走冰加仙草冻,一饮就火都来!!!! 乌龙茶系有茶味(好过连理街1000倍) 但个奶盖就少到爆!! 加上杯茶有D暖(走冰都唔应该暖,我一直都系叫走冰!!),攞上手唔洗一分钟,个奶盖就「潜晒水」,结果一啖奶盖都享受唔到,我真系想问佢买奶茶定奶盖茶啰!!!!.我要饮奶茶唔洗揾你啦!!!!...真系火到顶点!!! 我唔知「唔著制服既男人系老板,下令减料」既分析成唔成立,但做最好既食品先可以留住客人,睇长线D啦!!! 我会继续饮,但一定唔会再帮衬连理街同沙田既贡茶。