2024-09-04 3238 浏览
朋友聚会,有人话好想食生蚝,于是上网research咗呢度,大家都未去过,就博一舖,好彩冇中伏,生蚝劲新鲜👍🏻呢度生蚝优惠系,食蚝𠮶个人如果叫2杯酒,佢叫嘅蚝就会有6折。House Wine就$89/杯,属正常价钱。重有,呢个优惠系individual计架,即系唔驶全枱人一齐join,所以就算有朋友唔食蚝,或者唔饮酒,都唔影响你自己join呢个6折优惠架,非常老实,值得一赞👍🏻我哋今日叫嘅生蚝有:日本: 🦪Yume (鲜甜,creamy,必试)🦪Oonyujima (都正,不过给Yume比下去)南非: 🦪Nambia (唔太特出,2款日本蚝实在太出色)法国: 🦪Lambert n.2 (唔错,值得试)🦪Gillardeau n.1 (鲜甜,正路好食,值得试)🦪La Lune n.1 (唔太特出,2款日本蚝实在太出色)最后我哋每日encore多两只Yume,实在太出色,细问之下,原来佢系攞咗生蚝比赛入边嘅亚军👍🏻最终我哋三个人总共食咗27只生蚝日本我哋叫咗个蚝汤(非常鲜味,钟意蚝嘅必饮),菠菜忌廉焗蚝。另外仲有牛骨髓多士,超级好味,呢个一定要食。Main dish叫咗Clam Lingu

我哋今日叫嘅生蚝有:
日本:
🦪Yume (鲜甜,creamy,必试)
🦪Oonyujima (都正,不过给Yume比下去)
南非:
🦪Nambia (唔太特出,2款日本蚝实在太出色)
法国:
🦪Lambert n.2 (唔错,值得试)
🦪Gillardeau n.1 (鲜甜,正路好食,值得试)

最终我哋三个人总共食咗27只生蚝

Main dish叫咗Clam Linguini 同Chargrill Canadian Pork,同样出色,都值得一试。

甜品就叫咗心太软同埋Banoffee Pie. Banoffee Pie个manager极力推介,佢话系自家制,果然非常好味,唔系好多地方食到呢个甜品,嚟到都应该试吓。

成餐饭食到开心,都坐得几舒服,下次可以再返嚟。
Bone  Marrow  Toast
Clam  Linguini
Char-Grilled  Canadian  Pork
Banoffee  Pie
Chocolate  Fondant  with  Ice  Cream
2024-08-31
庆祝纪念