2018-10-19
晏昼去左凤悠南拎淘宝就顺便系附近揾野食。放假晏左起身,唔想食咁饱,行过见到呢间啲野几岩食同几多人,就决定试下啦。入到去话两位,侍应就带左我地去隔离铺,都系坐满晒人,我地坐左系近门口既bar台望住条马路。装修好清新、简洁。上返operice先知,原来佢同一条街开左三间,真犀利。我lunch time去,佢有lunch set、全日早餐同啲特色餐拣。最后拣左一份Twin Benedict 配咖啡同埋手打牛肉汉堡+奶茶佢上菜既时候系由另一间铺送过黎,其间系门口会经过块防走冷气胶帘,卫生方面感觉不太良好...个benedict蛋一啲都唔热,见到块芝士咁完整就知道了,唔知系咪一次过整定好多粒...但个蛋都整得几滑。Benedit上面既荷兰酱系决定呢味菜既质素高与低,而今次佢个酱冇淋系蛋既上面,当时都唔系太食得出个味道。睇返相先见啲汁原来夹左系蕃茄同芝士中间。可能系稀得济既关系,佢流晒落只碟到,影响到个包都淋晒。唔好食。反而个汉堡就唔错,汉堡包个皮明显有烘过,非常之脆,入面旧牛肉好厚,搞到要禁bin晒佢先放到入口食。个牛肉整得好好食,有口感,唔会煎得过晒龙,然且咬落去有肉汁bit出黎伴碟既薯角都系
上返operice先知,原来佢同一条街开左三间,真犀利。
反而个汉堡就唔错,汉堡包个皮明显有烘过,非常之脆,入面旧牛肉好厚,搞到要禁bin晒佢先放到入口食。个牛肉整得好好食,有口感,唔会煎得过晒龙,然且咬落去有肉汁bit出黎伴碟既薯角都系刚炸好,好脆。
餐厅用左橙黎做伴菜,可能想带出清新健康既感觉,但我自己就觉得有点奇怪,如果佢会剥埋皮就会美观啲...