2010-11-09 12 浏览
呢间系我地深水埗既饭堂。为了能食到佢既招牌烧肉- 真架,每日限量供应,卖完即止,试过有次八点几到就已经卖晒。我同老公六点半左右到,唔驶等位有张最后二人枱。梗系要点佢既招牌烧肉,我由数年前第一次食过开始,就发觉其他地方烧肉同佢无得比,呢度真系好好食,我老公都系咁话。跟住叫个金银蛋波菜同埋老少平安。讲下的𩠌先:招牌烧肉- 肉质美味可口,烧肉皮非常脆口,咬落卜卜声,唔太咸所以易入口金银蛋菠菜- 的菜好新鲜,果晚只系好想食菠菜,都OK既老少平安- 呢个菜唔系周围都食到,皆因系平既家乡𩠌黎。屋企人会将豆付、鱼肉、虾米捞埋一齐蒸。呢度既非常大碟,四个人份量黎,所以我地食唔晒,豆付好滑,系我老公嫌唔够咸,但对于我黎讲啱啱好。讲真,呢个𩠌几平架(HKD48),一班人都好抵食。果晚七点零已经坐满客,黎等位既要人齐先俾位,有得BOOK位既,好多人都预先订位。。尤其一班人果的。当然,有时间一定会返黎呢度帮衬。
我同老公六点半左右到,唔驶等位有张最后二人枱。

跟住叫个金银蛋波菜同埋老少平安。
讲下的𩠌先:
金银蛋菠菜- 的菜好新鲜,果晚只系好想食菠菜,都OK既
当然,有时间一定会返黎呢度帮衬。
招牌烧肉
金银蛋菠菜