6天前 0 浏览
之前同妈妈去过YAKINIKU嘅其他分店,佢大赞,所以今次放工决定同老公去沙田嘅分店去食烧肉下午茶。去到呢一间烧肉餐厅,点可以唔叫大判烧!!!所以我哋今次叫咗一个黑毛和牛大判烧盛盒(午餐)+跟餐盐味牛舌+星期三特价海鲜拼盘+日本蚝x2。大判烧盛合一如既往无失水准,牛肉嘅雪花超级靓,未烧望到已经流晒口水。呢件大判烧真系一定要一定要一定要叫职员帮忙烧,因为自己真系好担心会烧得唔好食,点埋个生鸡蛋真系提升咗呢一件肉嘅味道。成个盛合肉质鲜嫩,入口即溶,正!!!除左大判烧,今次要特别隆重推介嘅就系海鲜拼盘!!!职员放上枱𠮶下真系吓咗一跳,估唔到𠮶三只虾会咁大只!!!烧完之后肉质唔算好爽口,但系胜在超!!级!!多!!膏!!海鲜拼盘嘅乌贼尚算爽口,味道系比较清淡,同牛油带子形成强烈嘅对比。生蚝用牛油烧都好好味,而且生蚝烧完之后都唔会变到好细粒,肥肥美美好正。呢间烧肉真系冇得顶,服务态度一流,食物质素超班,佢嘅价钱亦都唔算超级贵,套餐嘅选择亦都好多,真系好适合烧肉爱好人士。