2020-10-12
其实之前已经黎食过,好挂住佢d锅,但由于疫情好难约人,今次终于可以食返啦~😆今次坐得比较入同埋系平日,所以可以坐得比较松动😀。之前同d 朋友都只系一人一锅,所有就念住今次试下佢其他野😁锅就一定会叫架啦~今次叫左佢既臭臭锅,就睇下佢有几臭😎另外就点左外婆炸酱面同埋炙烧黑椒牛肉饭,野饮就系佢比晒手指既两款奶盖。同朋友耐冇见,一路吹水,野食就黎啦~招牌臭臭锅其实都唔系好臭唧~佢个只所谓臭,系台湾臭豆腐个只臭,但我超爱台湾臭豆腐,每次去都必食,而家冇得去旅行既时候,正好慰解左我既心隐😭。锅既汤浓度适中,唔会好淡,又唔会浓到好味精咁👍我会建议大家加埋个公仔面𩠌汤,就唔会晒左个汤💁。今次叫左其他野惊食唔晒,所有我就唔叫啦。佢仲有个酱料盘可供点料用🤗炙烧黑椒牛肉饭重点系个汁度,有少少甜甜地,好滋味,牛肉亦都煮得好琳,唔会话好硬好韧。👍外婆炸酱面大家千析唔好念错左韩式既炸酱面咁,呢款比较清,因为佢有莞茜,青瓜同芽菜伴面,之前食左两款浓味野食,而家食返呢个面,反而啱啱好平衡返。奶盖莓莓我上次都已经饮过,以唔系专卖饮料既店段讲,呢个莓莓都属于中上,但我自己饮野都会选少甜,所以少甜左就好啱我口味😋两个人食左
今次坐得比较入同埋系平日,所以可以坐得比较松动😀。
之前同d 朋友都只系一人一锅,所有就念住今次试下佢其他野😁
同朋友耐冇见,一路吹水,野食就黎啦~
招牌臭臭锅
佢仲有个酱料盘可供点料用🤗
炙烧黑椒牛肉饭
外婆炸酱面
奶盖莓莓
两个人食左咁多野,每人都系百五蚊倒,系真系好抵食🤓
睇下下次又试d咩好呢🤔