2018-01-21 4928 浏览
坐寿司巴台已经成为习惯,好钟意睇住师傅整寿司。今次系小妹第二次黎到呢间日本餐厅,第一次既印象深刻,觉得呢度既寿司性价比高。物超所值,所以圣诞节🎄黎encore多次。一如既往叫左一个deluxe sushi set, 今次既寿司同上一次黎有少少出入,应该系因为有啲系季节性既鱼。赤身寿司上面加左紫苏花,令成件寿司增加左香气,比平时既赤身寿司加左好多分,好惊喜。赤鯥寿司又系当日既另一惊喜,出奇地多油份,软淋淋,入口即溶,可以同左口鱼边互相媲美。😋令我对赤鯥改观,还佢(赤鯥鱼)一个清白。因为第一次食既时候油脂冇咁多,当时真系有啲失望。经过今次,我决定以后见到都要俾多次机会佢。拖罗上面有好多新鲜即磨既芥末,有少少抢左拖罗既油脂,但系依然好好味!带子寿司上面加左少少梅子酱,个人认为抢哂成粒带子既味道,其实简简单单少少海盐已经好加分,加埋梅子酱就好似抢哂成粒带子既鲜甜味。整体黎讲,环境干净,服务又唔错,而且性价比相当高既日本小店!力撑用心经营既小店。💪🏻 另一赞赏,星期一至日都有午市套餐,实在太难得。
2017-12-25
  • Deluxe  Sushi  Set