2016-03-21 514 浏览
前排第一次食蒸气火锅 有一个几唔错既印象 所有蒸气火锅都会选一个粥 系食哂啲野之食的 因为食物既精华会落哂个粥 而我选左南瓜瘦肉做配料 蒸气火锅主要都系食海鲜 而今次呢间系可以利去鱼缸度睇下边样新鲜生猛先落单既 几唔错 ! 我地点左南非龙虾 开头觉得价钱几贵 但食落就觉得系值呢个价钱 因为咬落啲龙虾肉好爽口弹牙 而且蒜茸并冇盖过龙虾既鲜味 真心好食 另外点左美国石蚝 配姜葱蒸 蒸落分零钟 好快就食得 食落 有少少海水味 亦好好好肉! 除左海鲜,我仲叫碟牛肉 食之前谂左好耐到底系蒸定系最后掉落粥度滚😂 原来都唔系 系用蒸气好似煎咁 每边十秒再反下就即刻食 食落有入口即溶既感觉 亦食到原汁原味既牛味 食落坚系有汁! 最后 食个粥虽然个粥底既料只系有排骨同南瓜 但之前食落既材料既汁都滴左落去 于是个粥就充满海鲜既鲜甜味 味道好好! 呢一餐其实仲叫左好多野 质素都好好 对得住一分钱一分货呢句说话 下次有特别日子都会再黎食饭!
前排第一次食蒸气火锅 有一个几唔错既印象

另外点左美国石蚝 配姜葱蒸

蒸落分零钟 好快就食得 食落 有少少海水味 亦好好好肉!

最后 食个粥

• 龙虾,牛肉