2009-04-20
市道真系好到不得了,星期六晩九点几喺海港城揾食,间间都要排队,结果去了呢间唔使排队,不过又系美心集团旗下嘅日本fusion菜 - Miso.入到去,竟然叫我地两个坐最近门口嘅𠮶张枱,有冇搞错,入面就唔满,全场嘅枱只系坐咗六七成,有位都唔比客人,要客人开口要求。1. 脆脆蟹肉沙律.日本粉丝 - 用一层应该系好似春卷皮载住啲沙律,脆脆的,几好味,芒果肉好甜,日本粉丝、青瓜丝、蟹肉,呢个组合好好,感觉同上次置地广场间 贺菊 差不多。2. 香葱拖罗卷 - 普通货式,切口唔齐,高度不一,好唔整齐,卖相唔合格,入面用嘅拖罗又少又唔靓,毫毛味道可言,失败。3. 日式薄切西冷牛肉饭 - 话薄切,其实系厚切。件西冷又多筋,都唔知叫人点食落口,不知所谓。4. 盐烧鲭花鱼 - 全晚最突出之作,真系几好味,因为条鱼够肥,而且个厨烧得唔错,啱啱好,外皮脆,入面啲肉仍然好嫰,终于有一样似返啲样。Comments: 可能真系一分钱一分货,同上次间 贺菊 真系冇得比,虽然大家同属一个集团。佢地又揾一个新手嚟serve我地,个待应仲挂住个牌,上面写住"I am New",真系比佢地激死。未试过可以悭返笔,无谓浪费金钱。