2013-01-16 8 浏览
成日经开旺中, 已经好想去试, 不过睇过食评都话系贵, 所以唔敢黎,阿B见我最近做野做得好辛苦, 今日又早收工所以话同我黎食, 6点打黎BOOK位, 都有位㖞…梗系啦, 间野咁贵!!!唔讲咁多…讲返野食先~~~ 因为太贵, 我地都系叫左牛舌, 海鲜拼盘同一个杂菜石头饭.牛舌先来, 我同阿B都好惊喜, 未见过咁靓既牛舌, 色泽鲜红, 不太厚不太薄, 一放下去每边烧一分钟 (我俩都不喜欢太熟既牛) , 第一块没有沾酱料已很好味, 只可以用一句真系一分钱一分货, 口感一流, 不太”un” 不太”林”, 爽口, 正!!!!第二块我地试下加少少海盬, 更好味!!! 口舌跟少少海盬或柠檬汁都系绝配, 完全可以带出牛舌既牛味!!!我地劲快就消灭左个牛舌, 个海鲜拼盘都仲未黎, 坐左一阵, 登登登登, 个海鲜拼盘终于出场, 放得好有贵气, 不过我著重系好无味多D~~~虾好大只又新鲜仲挑左肠, 赞!带子大粒又好新鲜, 赞个蚬就唔唔得啦...好咸!!饱鱼都新鲜, 讲真, 俾得咁既价钱, 当然料一定要鲜甜!!鱿鱼无味~~~惊~~~烧到一半, 个店员捧上石头饭, 问我地食唔食得辣, 我地表示一般, 店员便帮我

虾好大只又新鲜仲挑左肠, 赞!
带子大粒又好新鲜, 赞
个蚬就唔唔得啦...好咸!!
饱鱼都新鲜, 讲真, 俾得咁既价钱, 当然料一定要鲜甜!!
鱿鱼无味~~~惊~~~

烧到一半, 个店员捧上石头饭, 问我地食唔食得辣, 我地表示一般, 店员便帮我地拌饭, LEE D就系服务啦~~~ 真系估唔到系日本餐厅食到正宗既石头拌饭, 少少焦很香口, 热乎乎, 赞! 只是份量就少了点~~

我地最后系好似其他食客既评语咁讲, 食唔饱, 要再转场去食糖水, 因为系度要食到饱, 真系唔知要几钱, 哈哈
2012-12-13
  • 牛舌