2011-04-16
之前实在唔明点解有 d 食吉列既餐厅可以收禁贵,今日食完豚组,对比之下茅塞顿开豚组铺头其实几大,加上成个 basement 有几间餐厅,大家都系间间餐厅都排下,所以事实上就算多人都唔洗等好耐 因为都唔太饿,所以 3 个人点左一个芝士包包,一个普通吉列豚肉同埋一客饺子我地就一边磨芝麻做酱料,一边寓等待于娱乐首先黎饺子,食落觉得唔错,以一间唔系专做饺子既食店黎讲算系非常到家之后芝士包包同普通豚肉都好快就黎虽然有心理准备,但一切开芝士包包果下,d芝士好似火山爆发咁涌出黎芝士味浓郁,味道中规中矩,因为芝士关系会较其他餐饱另外个餐既吉列豚肉相对细件冇芝士既关系,一食落去就食得到好柴好干,点左酱料之后感觉会好少少主菜之外,白饭,椰菜丝都有 d 不足既地方白饭饭味欠奉,而椰菜丝唔知系咪太幼而且唔新鲜,食落口唔爽亦都唔清新点椰菜丝既酱汁有柚子同 wasabi柚子味偏酸,所以唔洗落太多,少少就好够味wasabi 味唔重,要细味先食得出味道我唔会经常食吉列,所以食既时候都想食得好少少,始终一分钱一分货,下次会去另一间食豚组呢个价位,相信可以去其他餐厅食到更好质素既一餐
我地就一边磨芝麻做酱料,一边寓等待于娱乐 首先黎饺子,食落觉得唔错,以一间唔系专做饺子既食店黎讲算系非常到家
之后芝士包包同普通豚肉都好快就黎 虽然有心理准备,但一切开芝士包包果下,d芝士好似火山爆发咁涌出黎
芝士味浓郁,味道中规中矩,因为芝士关系会较其他餐饱
另外个餐既吉列豚肉相对细件
主菜之外,白饭,椰菜丝都有 d 不足既地方
点椰菜丝既酱汁有柚子同 wasabi
柚子味偏酸,所以唔洗落太多,少少就好够味
wasabi 味唔重,要细味先食得出味道
豚组呢个价位,相信可以去其他餐厅食到更好质素既一餐