2023-11-25
好多年无去东坪洲,难得约到班朋友去癫一吓,怀住兴奋嘅心情出发。大家决定上岸第一件事系去开餐,食饱先有力行架嘛 🤣🤣🤣 又可以迟小小起埗等啲人潮散咁啲先 🤭坐底就有人介绍个秘制鱿鱼,话得返 2 份,咁梗系唔好咁蚀底啦 😋😋 个汁的确又系好香好好𩠌饭嘅,仲搅到我重手得滞要加饭添。另外叫咗个鬼瓜螺,我早几年喺台湾食过,大只好多,朋友未试过就叫咗碟,都系好鲜甜。但啲螺比较细只,所以功夫多多肉就小小,其他𩠌未到剥住倾计都几好。叫咗个例牌鸡同咕肉,鸡够滑咕噜肉好脆口,仲有个菜心好甜。原本想叫海胆炒饭,但亚姐话而家唔系时候,啲货系旧年嘅唔靓,叫我哋唔好叫 🤣🤣我哋行咗个圈玩咗 3 个多小时又返去下午茶等船,但太攰完全唔记得影相,叫咗 2 客西多士,我问可唔可以唔要夹花生酱,亚姐问我咁夹乜,我话果酱,亚姐话好食嘅咩?我咪答好食啰,亚姐然后话你要实做比你 ❤️❤️❤️❤️ 然后一客花生酱一客果酱嘅西多士好快就清咗碟啦,再加鸡蛋仔,脆卜卜非常正 👍👍👍
叫咗个例牌鸡同咕肉,鸡够滑咕噜肉好脆口,仲有个菜心好甜。