2022-05-15 609 浏览
有次行过闻到好香嘅咖喱同pizza 味,见店面细细地,但系装修得好骨子,干净企理有心思,今日终于同屋企人黎试吓。我地叫左两个set, 有面包,前菜,主菜同甜品,好似加钱就有杯嘢饮。一黎就系有薄饼同面包,中间有d番茄+ 香草点黎食。一食真系不得了,薄饼同个包都系热嘅,极度新鲜!而蕃茄系切碎粒,调过味,入口新鲜又清新,配喺薄饼同埋烘到刚刚好,热辣辣嘅面包上面,𠮶种美味系难以形容!跟住上前菜,分别叫左一个龙虾蟹肉汤同布拉塔芝士。先讲龙虾蟹汤!真系出乎意料咁好饮!龙虾味极度浓郁,但系又唔会好漏,丝丝蟹肉真系食到蟹嘅鲜味!系鲜味!佢面头加左d唔知咩菜,同个汤嘅味道极度配合!!最重要系个汤嘅热度!饮得非常舒服!另一个系布拉塔芝士,一上我以为自己去左咩嘢高级餐厅,无论食材嘅新鲜度,摆盘,调味都系落足心机,当然味道都系一流!食得出每样食材都系非常之新鲜!味道亦都系配合得好好!主菜叫左个Parma Ham pizza 同印度早午brunch。先黎嘅系印度早午brunch,系个三种唔同嘅咖喱配印度米饭,味道独特,香料味好香,特别睇个摆盆同只碟都已经值回票价!!到个pizza,未出都闻到香!一上真系吓一跳!

主菜叫左个Parma Ham pizza 同印度早午brunch。先黎嘅系印度早午brunch,系个三种唔同嘅咖喱配印度米饭,味道独特,香料味好香,特别睇个摆盆同只碟都已经值回票价!!到个pizza,未出都闻到香!一上真系吓一跳!d料多到满泻!饼底非常松脆,上面嘅配料有三种唔同嘅芝士,火箭菜,蕃茄,同埋Parma Ham!食得出用了上升,无论系主角Parma Ham,芝士、火箭菜,甚至配角蕃茄,我觉得系精心挑选嘅。

未讲两杯饮品,一杯热情果梳打,一杯Mango lassi,唔饮睇个杯都赏心悦目,当然系非常好饮,芒果lassi 上面仲放咗啲开心果碎增加颜色、香味同口感,真系无得输!

最尾系甜品,叫左个米粉布丁,Tiramisu,个米粉布丁好得意,其实唔系我哋食开嘅布丁,系热嘅,入边有啲米粉同埋甜甜地嘅牛奶,好香甜,Tiramisu 好香滑,为呢一餐画上完美嘅句号。

真系超级咁推介,不过餐厅细细,座位唔多,只有四枱,所以有心去最好先book位。

最后要赞个外籍侍应,专业有礼,服务到位!比到你好舒服嘅餐饮体验!

埋单两大一细食到饱饱三百几蚊,性价比真系超级高,非常推荐!

龙虾🦞蟹汤
布拉塔芝士