2014-10-15
2076 浏览
工作迟了开饭,到时已经是下午茶时候,泊低车,餐厅好大,藤椅木桌,门口都有几张枱,呢排天气清凉,坐门口都唔会好热!呢啲叫做风味!但街景是对著马路,熙来攘往!虽然唔热,但较大尘同餐牌较油腻!不过方便同事呼吸,所以都系坐外面,叫两个炒粉饭分享!店员都好落力介绍!叫了:澳门炒米:之前食过两次,因为个名其他地方无,但两次出现个结果好唔同,一次有加豉油炒,一次就无,店员话要落单时讲明叫厨师加色炒!咁有豉油𠮶次好味啲!今次就叫加色炒,但个店员又唔系好明,要解释一轮先明!佢亦唔系无心做,只系唔明!今次炒出来就唔系咁好味,材料似星米,蔬菜爽脆,虾仁火腿都唔错,份量亦多,虽然有加色,(豉油)但米粉带㶶味,而且偏咸(可能呢个厨师唔系之前𠮶个)所以味道一般!咸鱼鸡粒炒饭:好简单嘅材料,够镬气!饭粒粒粒分明兼干身,生菜丝爽脆,鸡粒淋身唔嚡,咸鱼虽然见唔到,但味道渗透晒入饭粒!好味!一个好味,一个一般!而餐饮拣咗加钱饮罐装可口可乐,罐装一定够气,不过唔算冻!餐厕所都几窄,而且无挂钩,唔太方便!幸好干净,而且有大量厕纸供应!唔错!服务:店员努力招待,有介绍食物,我们想改少许都可以!只要佢明嘅话!
叫了:
咸鱼鸡粒炒饭:
一个好味,一个一般!
而餐饮拣咗加钱饮罐装可口可乐,罐装一定够气,不过唔算冻!