2016-07-30 6531 浏览
团购买左两人set dinner,去享受一晚高级西餐。认真,$300/人 系好抵食的!当日点左一杯白一杯红酒,红酒无得拣,只系得Merlot.Serve左酒,一闻落去,酸到醋咁嘅味!离晒谱!同waiter讲杯酒酸左,佢完全唔surprise就拎走我个杯帮我换。到底支酒开左几耐?咩storage condition?成晚最好食嘅野就系ham and cheese plat.Cheese 有几种,羊奶同牛奶芝士都有,仲要份量好generous!!我身为超级法国芝士迷,d芝士我当然好好慢慢地品尝!话晒香港要买嘅话好贵咖嘛!白色兜入面嘅鸭肉酱好正宗,完全系法国嘅超市买到嘅味道一样,成晚用呢兜酱搽左好多面包食!肉丝仍分明,入口油腻。半边蛋入面嘅蛋黄系有花心机嘅,水煮蛋开半,将蛋黄加蛋黄酱再唧花唧返落半边蛋白入面!中间嘅沙律菜好新鲜,配了经典油醋汁,好有西欧风情。主菜risotto煮得太烂,系creamy好食嘅,但呢种质素唔应该出现喺高级餐厅度。甜品:雪糕伴朱古力蛋糕,上枱前淋上点左火嘅酒精。睇落系几靓,有d火光,食落就知大柠乐了。全部蛋糕都好苦,因为浸过酒精!呢一刻终于明白点解团购做咁耐了,只系
成晚最好食嘅野就系ham and cheese plat.
中间嘅沙律菜好新鲜,配了经典油醋汁,好有西欧风情。
呢一刻终于明白点解团购做咁耐了,只系得唔洗煮嘅野好食...无理由间餐厅无试过菜,位置远唔就脚唔系客少嘅主因啰!起码甜品可以取消酒精,虽然gimmic无左,但正常嘅味道一定紧要过gimmic啦?!