2022-12-08
身为大口仔嘅我,每一日最期待嘅就系当天晚上出去食饭如果叫我去尖沙咀,实在太多选择,好多都好似食过。唯独系呢一间艺术馆,一直以来都好想试吓,你今日又有心情想食好多嘢,于是就行入去。我已经肚饿到张餐牌要打横睇食物嘅选择有好多,而最吸引我嘅当然就系面食同甜品两个人叫咗一杯Macha Latte抹茶嘅味道好香啰!而且鲜奶配埋佢仲好滑,好有口感!之后点咗个Burger 估唔到有几大份,分量十足!对我来讲最好味嘅唔单只系佢嘅汉堡扒每一层都比我好多惊喜!仲有佢嘅配菜都系我最钟意嘅另外,我哋叫咗一个墨汁意粉佢同平时嘅墨汁意粉好唔同,佢用嘅系黑意粉,而唔系食到成排牙都黑色𠮶d注意仪容嘅我嚟讲呢样嘢真系好紧要!带子亦都新鲜,煎得好香!仲拉得好高~之后我哋点咗个烟薰吞拿鱼沙律烟熏吞拿鱼,好似烤猪扒嘅味道、亦有芝麻鸡翼嘅孜然味、甚至乎有鱼子酱嘅口感!真系唔试过,都唔知原来咁好食最后,当然唔少得甜品啦!Tiramisu系我哋不二之选如果要为我呢个美食之旅,摆一个限期,我希望系一万年!今次真系令我食得好开心!虽然标题话我一口吃掉枱面上嘅食物,但系都唔够我逐口吃咁滋味
我已经肚饿到张餐牌要打横睇
食物嘅选择有好多,而最吸引我嘅当然就系面食同甜品
两个人叫咗一杯Macha Latte
抹茶嘅味道好香啰!而且鲜奶配埋佢仲好滑,好有口感!
之后点咗个Burger
估唔到有几大份,分量十足!
对我来讲最好味嘅唔单只系佢嘅汉堡扒
每一层都比我好多惊喜!仲有佢嘅配菜都系我最钟意嘅
另外,我哋叫咗一个墨汁意粉
带子亦都新鲜,煎得好香!
仲拉得好高~
之后我哋点咗个烟薰吞拿鱼沙律
真系唔试过,都唔知原来咁好食
最后,当然唔少得甜品啦!Tiramisu系我哋不二之选
如果要为我呢个美食之旅,摆一个限期,我希望系一万年!