2016-05-20 611 浏览
九龙城除咗泰国菜,其实仲有好多嘢食架。依家停左雨,下午茶一于就食碗豆腐花拉。舖面好简单,门口外卖,入面堂食。话明系荳腐食品,紧系要试下碗热豆花$8。哗,好耐无食过食完唔会口渴既豆花拉。😍听讲呢到既豆花特色系有阵焦香,焦香就唔系几食得出拉,都有淡淡既豆味,够滑。食完完全无涩口、口渴既感觉,好食过百福、山水𠮶啲多多声。见到枱枱都有碟煎酿三宝,自己忍唔住都叫咗一份。因为想食鱼蛋,就叫左份煎三宝$19(两旧煎豆腐、两旧红肠、六粒炸鱼蛋)原来系即叫即炸,🔥热辣辣,衬热食系皇道,唔怪得知系呢到既名物拉。好食!放学时间都有唔少学生黎食,又有唔少人外卖(外卖比堂食贵少少)。舖头得两个人打理,但劲快手,收钱 整嘢食 包外卖之外,仲有时间同客倾两句。香港愈黎愈少呢啲小本经营既小店拉,如果大家有时间,我建议大家都系坐低慢慢食,吹下风扇,感受下小店嘅人情味。后记:有唔少食友仔话豆浆最有焦香味,迟啲会再去试下九龙城 义香荳腐食品热豆腐花$8 煎三宝$19味道:★★★★吸引度:★★★★性价比:★★★(五分满分)

后记:有唔少食友仔话豆浆最有焦香味,迟啲会再去试下

九龙城 义香荳腐食品

热豆腐花$8 煎三宝$19