4天前
其实自己本身唔系住呢马鞍山呢头,都系听朋友讲先知西沙呢头有间叫SPORTS Bistro嘅餐厅,系附近做完运动之后特登走入嚟试下。首先就系餐厅环境唔错啦,菜式同饮品都多款式拣嘅。主菜就拣咗台式牛肉面,首先牛肉面最紧要就系个汤头啦,咁就真系要赞返系几香几浓郁下嘅,面就入口弹滑,加埋够晒咬口嘅牛肉、萝卜同配菜,每一啖你都感受到唔同食材系口入面个层次感,真心推荐可以试下!我自己就本身唔系好食辣嘅,但呢道西班牙辣肉肠煮青口就真系一试难忘,青口本身就已经啖啖肉,加上辣肉肠个汁互相融合完全系完美嘅结合,如果本身真系唔惯食得太辣嘅,可以叫返杯健康果汁沙冰,再加埋其它菜式中和下。如果美中不足要挑剔嘅就系天色无咁好嘅时候,坐室外影相打卡会争啲啦🤣,同埋商场仲装紧修,饭后散步无乜嘢可以行。但嘢食水准系唔错嘅,推荐各位入嚟附近玩嘅朋友入嚟试下。👍👍