2024-02-04 518 浏览
哗,今日随意行入咗间Pret A Manger,体验下平民化嘅外国口味。我拣咗个碎蛋沙律三文治,又点咗牛油果鸡肉三文治当小食。先讲碎蛋㗎,真系咁滑咁惹味,仲混咗啲蛋黄酱,食落去香浓得黎又唔腻口,添上清新嘅蕃茄同脆口生菜🍅🥬,啖啖都系新鲜感。不过,同道地茶餐厅个三文治比起嚟,呢个份量真系小巧精致少少嘅。至于个牛油果鸡肉,咁滑嫩嘅牛油果质感好正,鸡肉都算系幼滑,有种难以形容嘅清新味道,唔错,有惊喜噃!有新鲜感添,一齐食落,呢份搭配真系好过瘾。对于忙碌嘅我嚟讲,有时一个三文治都能够带俾我满足感同短暂嘅逃离,外国风味嘅三文治简直正到飞起!间唔中自我犒赏一下,都算系一种小确幸啦,下次继续嚟试其他款式!🤩💕🍔