2020-01-08 40 浏览
放工后约了闺蜜系附近见面,就醒起天后有条食街都几多嘢食,行行下就发现了呢间Omakase既小店,见到门口个menu写住Mini Omakase,好似几好食,而门面都充满日式餐厅既感觉,就一于试呢间啦😋🌟日本高糖番茄、芥末八爪鱼、杂锦鱼生沙律🌟前菜都几丰富,岩晒好肚饿既我哋😂😆酸酸甜甜既高糖蕃茄好开胃;杂锦鱼生沙律,前菜黎讲算大碟,同埋铺满鱼生,好开心满足🤤🥰;芥末八爪鱼,淡淡芥末味,刺鼻且好刺激,惹味开胃😋鱼生方面有:🌟带子、赤身 、油甘鱼🌟块块都好厚身,啖啖肉,而且好新鲜👍🏻😍🌟葱吞拿鱼手卷🌟挂住影相,影到紫菜都淋了🙈但都不失葱吞拿鱼既鲜甜,好味🤤教训:手卷要衬脆即刻食,唔好挂住影相😂🌟安格斯西冷牛扒🌟西冷牛扒煎得肉质软腍,肉汁香浓,上面铺了炸干蒜,连埋一齐食,味道更丰富😋🌟日式天妇罗🌟有软壳蟹、南瓜、蕃薯、小茄子、芝麻叶小茄子好可爱,好迷你,唔舍得食😂惊喜系蕃薯,薄薄地一片,好香甜😋芝麻叶味道有啲似食紧紫菜🤓🌟木鱼花蚬汤🌟劲鲜甜既花蚬汤,花蚬系一啲沙粒都无😋实在太细碗,完全唔够喉,饮完仲想encore多一碗😆🌟珊瑚绒荞麦面 🌟第一次食珊瑚绒,望落去有啲似蛋白,口感几特别😅有啲似食紧

🌟日本高糖番茄、芥末八爪鱼、杂锦鱼生沙律🌟

鱼生方面有:🌟带子、赤身 、油甘鱼🌟

块块都好厚身,啖啖肉,而且好新鲜👍🏻😍

🌟葱吞拿鱼手卷🌟

挂住影相,影到紫菜都淋了🙈
但都不失葱吞拿鱼既鲜甜,好味🤤

教训:手卷要衬脆即刻食,唔好挂住影相😂

🌟安格斯西冷牛扒🌟

🌟日式天妇罗🌟

有软壳蟹、南瓜、蕃薯、小茄子、芝麻叶

小茄子好可爱,好迷你,唔舍得食😂

惊喜系蕃薯,薄薄地一片,好香甜😋

芝麻叶味道有啲似食紧紫菜🤓

🌟木鱼花蚬汤🌟

🌟珊瑚绒荞麦面 🌟

第一次食珊瑚绒,望落去有啲似蛋白,口感几特别😅有啲似食紧一堆无味既糊仔咁既感觉😂

甜品部份有雪糕同糖水拣,我哋就拣咗糖水🤓

🌟红豆汤圆糖水🌟

甜度适中,唔会太甜👍🏻食埋呢碗糖水,真系饱到一个点,对女仔黎讲系一啲都唔Mini 既Mini Omakase🙈