2024-02-25 48 浏览
一个人食野真系好自在,唔使同人倾计,慢慢咀嚼,慢慢享受。但人系群体动物,一齐食饭,谈天说地,所得到的欢愉又唔喺单纯食物可以比到。呢间餐厅名改得好,一喜,一起食饭, 一齐分享欢喜。而我今次揾到志同道合一齐中意食野嘅朋友一齐黎食,更加可以话系喜上加喜。(搞到唱新年歌咁) 🍖影相最中意影大堆头,呢度嘅配料,充足又新鲜,而且分类清晰,急冻嘅丸类,肠类放系一边,另一边就系切好左嘅瓜类或者菇菜,比如窝笋粟米蕃茄等等。然后大叶既蔬菜会放喺雪柜,令佢更加保持新鲜。以上安排嘅好处,就系令人觉得非常齐整,井井有条。我觉得咁样客人喺夹野既时候,都会因为咁样而格外小心,提高整体既卫生情况。 🍖锅底方面,我地拣左花胶鸡同埋胡椒猪肚,我见大部份都系拣一样一锅,我地问店员有冇传统駌鸯锅,谂住有气氛d,原来真系有,我觉得系食材以外,呢一个offer,亦都会直接构成客人选择呢度嘅原因。 🍖我地拣左简单嘅美国牛肉b set,佢有海鲜鸡肉猪肉可以选择,但我地全程都无叫,因为牛肉已经好好味,横切面大大块,厚薄适中,而且唔会痴埋,又唔会散,证明解冻做得好好,安排足够时间处理切割,牛味亦都浓郁。 🍺✨️哩度仲有自己直接系啤酒机斟嘅

🍺✨️哩度仲有自己直接系啤酒机斟嘅啤酒,由于食甜品嘅时候先见到,唯有下次过来先再饮。不过甜品同样大堆头,雪糕同蛋糕嘅口味真系超多。

无论点都好,食野同家人知己相聚,一起食,一喜笑,就系咁简单!