餐厅: 鮨文
资讯:

2015-12-18 1562 浏览
之前系ig日日俾海胆杯洗版,真系入哂脑,决定点都要去试下,听闻booking好full架,所以早于一个月前就book枱喇门面非常神秘不起眼,我地居然兜左个圈经过一次都唔知厨师发办套餐,分别有四款,价钱由$600-$1300,我地今次点了一人一个$1000的,另外加了两款前菜。酸酸甜甜既海折青瓜,非常开胃。黑松露蒸蛋,蒸蛋好滑,加入黑松露增添鲜味3款刺身,分别有鳃鱼,深海池鱼,同牡丹虾三款都好新鲜好鲜甜,当中我最爱深海池鱼既爽脆口感第4款刺身系烧鲍鱼,鲍鱼鲜味有嚼劲,加埋惹味既调味,正师傅发办既几款寿司中,其中一款左口鱼系自己要求师傅俾架,左口鱼油脂丰富,甘香既鱼油在口中慢慢溶化,太美味了!另外,最后排灰+白色既北寄贝有别于平时食到既橙+白色,因为呢度既系生既,而一般寿司店食到既系熟既~另一款寿司系飞鱼籽寿司,店员见我地挂住影相,细心提醒呢款要快食,否则紫菜腍左就唔好味喇最期待的画面终于出现了满满海胆既海胆杯!海胆绵滑鲜甜,入口溶化,吃完后满口都是海胆鲜味呀大大只爽甜牡丹虾最后以清甜既日本哈蜜瓜完美作结
门面非常神秘不起眼,我地居然兜左个圈经过一次都唔知
厨师发办套餐,分别有[天][匠][正][文]四款,价钱由$600-$1300,我地今次点了一人一个$1000的[正],另外加了两款前菜。
酸酸甜甜既海折青瓜,非常开胃。
黑松露蒸蛋
黑松露蒸蛋,蒸蛋好滑,加入黑松露增添鲜味
刺身
3款刺身,分别有鳃鱼,深海池鱼,同牡丹虾
三款都好新鲜好鲜甜,当中我最爱深海池鱼既爽脆口感
烧鲍鱼
第4款刺身系烧鲍鱼,鲍鱼鲜味有嚼劲,加埋惹味既调味,正