2024-07-18
夏日炎炎真系想食d轻盈清新既食物,素食都系一个唔错既选择,位于湾仔蓝屋既素年姊妹店「WANAKA」,系主打本地农夫出品既有机菜,让香港人食到香港菜既纯素咖啡店橙啡橙汁是鲜榨果汁+espresso,味道清爽但又唔会完全盖过咖啡既味道燕麦奶抹茶拿铁抹茶味唔算特别香浓,本身燕麦奶系有糖,虽然叫了走糖,但都有甜味,味道还可以的本地有机南瓜野菌牛油果、蓝莓酸种贝果全日早餐厨师用姜黄粉与豆腐造成伪炒蛋,运用黑盐淡淡的硫磺味,为豆腐带出蛋香味,选用了锦田农夫Johnny的名物有机南瓜,及来自元朗十八乡的蘑菇,个菠萝冰又冻又甜好消暑,酸种贝果烟韧得来外脆内软,原来系来自本地面包小店 Alive Food,唔挂之得咁好食啦,全部食材都好新鲜,正夏日三文鱼芒果寿司配有机本地秋葵有牛蒡、甘荀、萝卜渍、紫椰菜、坚果、枝豆、芒果、素三文鱼、自家制纯素千岛酱等等既食材本地秋葵来自锦田益生农场,以有机方法耕种,芒果清甜,饭卷好似韩式饭卷既味道,素三文鱼比我想像中更好味,健康又好食呢度既食材好新鲜,只要够新鲜一定好食,每位客人都会送上一粒本地苹果仔🍎,爽脆清甜,原来香港本土都有咁多款式既蔬果😯,久唔久食餐素食,感觉成
橙啡
燕麦奶抹茶拿铁
本地有机南瓜野菌牛油果、蓝莓酸种贝果全日早餐
夏日三文鱼芒果寿司配有机本地秋葵
呢度既食材好新鲜,只要够新鲜一定好食,每位客人都会送上一粒本地苹果仔🍎,爽脆清甜,原来香港本土都有咁多款式既蔬果😯,久唔久食餐素食,感觉成个人都轻盈健康d☺️