2023-05-26
两个3月生日既双鱼座 full time student,终于同到对方补食生日饭😛 因为同佢一齐大多数都系拎住罐啤酒🍻 所以就约左食大排档,终于试到好高人气既楚撚记,好彩有提早book位,所以假期前夕都食到😆➿ 七味黄金炸一口金砖豆腐 ($75)豆腐另附香醋,不过因为有几多炸蒜粒🧄铺面,就咁食已经好够味😋➿ 香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼 ($108)虽然上菜一刻未闻到好大浸既黑松露味,但系食落就发现黑松露味浓郁~ 加上有我爱既莲藕☺️ 口感丰富左!➿ 楚撚记原只脆皮炸猪手 ($159)名符其实,猪手皮脆肉厚,啖啖肉,咸香味足,好大份,两个人食有少少难度,不过我有个猪手爱好者carry😛➿ 楚撚猪油捞饭 ($23)猪油捞饭邪唔邪恶?我会答:唔会啊!🤣 因为可以自己调配落几多~ 豉油加猪油捞饭呢个配搭真系好回味!😆➿ 蓝妹 ($33)有战斗碗去饮啤酒,成件事真系好唔同😆 蓝妹味道相对淡味啲,但系好顺口!
➿ 七味黄金炸一口金砖豆腐 ($75)
➿ 香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼 ($108)
➿ 楚撚记原只脆皮炸猪手 ($159)
➿ 楚撚猪油捞饭 ($23)
➿ 蓝妹 ($33)