2020-10-27
为左庆祝一个老朋友既生日,近排我每日都会系唔同既渠道做资料搜集,务求令朋友食得招积。睇咗几间之后,突然间就比我见到呢间近排网上有不少朋友都觉得价廉物美嘅餐厅。我本以为系呢啲咁多人都赞好嘅餐厅就一定会每日都爆满,所以我就决定早一日订枱,不过嚟到先发现原来都唔系太多人。入座后,我首先行咗个圈。食物种类尚算多选择,冷盘,热盘,饮料,甜品。一开始,我就首先攞咗焗蚝,清蒸比目鱼,炸三文鱼饼,豉油鸡同鹅肝。每样食物嘅味道都十分之好,只系豉油鸡比较咸。然后,我就攞咗三文鱼同八爪鱼刺身,师傅切得比较厚身,刺身都几新鲜。而寿司方面,我就攞咗加洲卷同蛋寿司,寿司醋嘅份量啱啱好,饭粒食落去软硬适中。饮品方面嘅选择并唔太多,有咖啡,橙汁,苹果汁,维他命水及中西汤。我选择咗苹果汁,一般嘅苹果汁饮落去会比较甜,但呢款苹果汁我饮落去反而冇呢个感觉甜度适中。最后,甜品种类亦都有唔少,除咗有Häagen-Dazs雪糕之外仲有不少细件嘅甜品,尤其系栗子卷系值得推荐。除此以外,餐厅除咗食物之外环境亦都值得一赞,加上可以睇到幻彩咏香江就已经值回票价。呢个都算系一个难得嘅体验。