「好彩酒家」由细到大都觉得系爷爷嫲嫲公公婆婆嘅街坊食堂。小时候及长大后偶然去过饮宴,自己绝对不会提出去「好彩」食饭,先入为主吧!数月前男友的好朋友相约到观塘「好彩」饭局聚会。😅奄尖腥闷嘅我想揾藉口缺席或当日出席前打定底! 真系好彩....否则后悔莫及!是晚惊喜过惊喜,性价比高!多谢好友安排!🙏🏻🙏🏻👍😍烧腩仔-第一次食咁正嘅烧腩仔,唔知系咪传说中的地窖烧猪,皮薄且脆,且有柴火独有的烟熏味,食到停唔到口!👍😋😋😋鸡油花雕蒸阿拉斯加蟹- 六斤重/只阿拉斯加蟹啖啖肉+花雕酒香+鸡油油香,冇得输!13人轻轻松松 K.O. 共12斤蟹 👍🤣黄皮老虎海斑- 咁大个女第二次食到咁大条海鱼(五斤重),火喉掌控恰到好处,鱼肉滑鲜甜,鱼味重+鱼汁豉油够鲜,虽然知道跟住有煲仔饭,身为「饭妇人」点可能忍到唔叫白饭?鱼汁捞白饭绝配👍🤣唯一比较强差人意系腊味煲仔饭,可能为迁就食得较健康嘅客人,腊味特别瘦,致腊味口感较干,但却不失香味!🙏🏻😘是晚菜单:麻辣海蜇金牌烧腩仔蜜汁叉烧淮山螺头花胶炖鸡鸡油花雕蒸阿拉斯加蟹(六斤/只)跟伊面翡翠鲜鲍鱼仔清蒸黄皮老虎斑(五斤)姜汁芥兰瑶柱豆苗油鸭腊味煲仔饭南瓜露番薯糖水芒果布甸
数月前男友的好朋友相约到观塘「好彩」饭局聚会。😅
是晚惊喜过惊喜,性价比高!多谢好友安排!🙏🏻🙏🏻👍😍
烧腩仔-

蜜汁叉烧
淮山螺头花胶炖鸡
鸡油花雕蒸阿拉斯加蟹(六斤/只)跟伊面
翡翠鲜鲍鱼仔
清蒸黄皮老虎斑(五斤)
姜汁芥兰
瑶柱豆苗