2018-07-11 762 浏览
迫不得已要系荔景呢个荒芜之地食晚餐,试过荔景既野食,觉得太少选择,只系一心谂住唔想食颓饭,于是把心一横上山揾野食,本来想去间港式茶餐厅,点知下午5、6点呢个时间都竟然冇开门,又唔想行返转头,最后就黎咗呢度。我不嬲都想穷食,点知入到黎打间餐牌系咁贵,平均都70、80蚊,心谂中伏了最后叫咗个最平又食得饱既,都预咗佢其实只系普通公仔面,不过真系整得好食,软硬口感好,咖哩好味好香,唔会辣好耐,唔食得辣既人应该都食到,但系呢个价钱既羊肉就较少,但不致于唔合理。其实佢有好多其他炒饭、薄饼、沙律,今次一个人冇机会试,我谂应该会唔错,屋邨地方冇乜街客,一班人叫唔同野食一齐share,唔会有人阻到你,系倾计好地方

咖哩羊肉面

2018-07-11