2023-01-22 2038 浏览
一行十人要揾地方食团年饭,最好都系食中菜,一大张圆枱方便倾计。点了十位的"多补套餐",套餐海鲜肉类乜都有,唔使自己谂。第一道是黄酒煮鸡🐔,黄酒煲滚外加上新鲜鸡块,即煮即食,非常适合冬天嘅菜式,饮一啖黄酒,有种暖入心嘅感觉。第二道是羊腩煲,膻味适中,羊腩好多件仲炆得好入味,仲有马蹄、腐竹、荀、冬菇等配菜,非常惹味。第三道是扒花胶鲍鱼,花胶略嫌淡味,不过鲍鱼有少许黏刀,口感烟靭。第四道是蒜蓉粉丝蒸大元贝,蒜蓉好香,粉丝吸哂味好好味,扇贝都好大只。第四道是煎大虎虾,虎虾新鲜弹牙,惹味可口仲有膏!第五道是生炒腊味糯米饭,糯米饭唔硬,味道都唔错。最后甜品是蒸枣皇糕,刚刚蒸起嘅枣皇糕好烟靭,中间仲有一层椰汁,真系好好食,几位朋友都即场买左几底枣皇糕!$398/位嘅套餐,食物份量好够,好抵食!

第四道是煎大虎虾,虎虾新鲜弹牙,惹味可口仲有膏!
第五道是生炒腊味糯米饭,糯米饭唔硬,味道都唔错。
$398/位嘅套餐,食物份量好够,好抵食!
2023-01-19
庆祝纪念