同一大班旧同事聚餐,发现长沙湾新开咗一间几有卓头既餐厅,仲有怀旧打卡位,谂住去试下新野,去到员工亲切有礼招呼,推介出面唔容易食到嘅心机菜,由于餐牌太丰富我地不断拣餐厅员工好好,叫我地食住先,唔够再叫,上菜速度控制好唔会太急刚刚好,头啖汤真系不得了,我已经唔记得几耐冇饮过杏汁猪肺汤,回忆中只有马会中菜厅一饮难忘,点知今日喺呢度有缘再遇这款汤,真系不得了,猪肺软林到好似豆腐咁,入口即融,完全感受到呢个汤既精华,饮完觉得好幸福陈皮烧鹅真系做到脆皮口感,咬落去打啖啖鹅香豉汁蒸鳝,火候控制得刚刚好,主打一个新鲜,砵仔焗鱼肠简直无得输,今时今日香港仲可以食到哩一款怀旧经典菜,突然间觉得感动,锲而不舍,用心制作,不用花巧,食到食物嘅精髓潮州普宁脆豆腐看似简单,但绝对不简单,咬落啖啖豆香,真系豆香豆腐嘅真正味道沙姜猪手,越食越想吃,打做一个野味虾多士吃出儿时的味道两款糖水赠送木瓜雪耳红豆沙糖水,原来招呼我地既个位系老板亲力亲为,为员工打做好榜样能够落手落脚,对食物有一份执著 值得赞赏我地成班朋友都谂过依家周末都唔驶上深圳啦,香港都有好去处,香港良心嘅餐厅,香港人一定要大大力支持保持传统经典于一身goo
同一大班旧同事聚餐,发现长沙湾新开咗一间几有卓头既餐厅
,仲有怀旧打卡位
我地不断拣
餐厅员工好好,叫我地食住先,唔够再叫
,上菜速度控制好
,完全感受到呢个汤既精华,饮完觉得好幸福
陈皮烧鹅真系做到脆皮口感,咬落去打啖啖鹅香
豉汁蒸鳝,火候控制得刚刚好,主打一个新鲜
,砵仔焗鱼肠
,锲而不舍,用心制作,不用花巧,食到食物嘅精髓
潮州普宁脆豆腐
看似简单,但绝对不简单,咬落啖啖豆香,真系豆香
豆腐嘅真正味道
沙姜猪手,越食越想吃,打做一个野味
虾多士吃出儿时的味道
两款糖水赠送木瓜雪耳
红豆沙糖水
,原来招呼我地既个位系老板
亲力亲为,为员工打做好榜样
能够落手落脚,对食物有一份执著
值得赞赏

保持传统经典于一身