2012-01-11 2 浏览
是日四人行食翡翠拉面小笼包小笼包:一如以往咁好味,新鲜热辣,肉好鲜,皮薄多汤汁,一咬d汁飞溅出黎,咁多间同类型既餐厅当中佢味道做得最好,就算摊冻左都依然好食,一笼小笼包四个人食真系唔多够分嫁,最后大家都顶唔顺心痒痒再叫多一笼健怡醉鸡:除左小笼包之外, 其实翡翠既冷盘同样咁出色食后感=果然系鸡有鸡味,够滑又够醉鸡丝粉皮:另一款冻食, 够冻又够芝麻香,味道调得岩岩好,又足料,如果份量多d就好喇:) 四川担担面:听讲果度d面都系即叫即拉既,口质食得出同出面唔同。另外,可能因为翡翠黎自新加坡,又经过改良,少了上海菜既油腻感,岩晒又要食又要靓既美女们(包括我,哈) 因为太香,忍唔住要即刻食,冇影到相服务方面,真系唔错,服务态度好好,好有笑容,仲不断主动帮我地加茶总结:一如以往咁好味,服务好,另外值得一赞既系坐得舒服,我地仲好好彩安排坐窗边海景位,值回票价:)其实呢个价钱食到米芝莲推介食店真系好超值!P.S. 居然唔记得左叫酸辣汤!酸辣汤系上海菜既灵魂呀!下次去食一定要叫返!
是日四人行食翡翠拉面小笼包
健怡醉鸡:除左小笼包之外, 其实翡翠既冷盘同样咁出色
食后感=果然系鸡有鸡味,够滑又够醉

其实呢个价钱食到米芝莲推介食店真系好超值!

• 小笼包
  • 鸡丝粉皮