2023-04-06
同朋友系九龙湾行街,见到有茶木,就打算入去食餐饭。距地有二人晚餐的套餐点,好抵。但系其实单点都五算贵,价格系比较亲民的。我地点左2个主食,再加滴小食甘,上到来发觉都好大份。台湾牛肉面,一睇就知系好足料既,大牛肉都有2件。滴面五会因为放太耐就吸晒汤汁,距系放几耐都系甘架,好正,烟烟韧韧甘。味道刚刚好,五会太咸。朋友叫左个杏胞三杯鸡,上来就闻到香,下面仲有火暖住热食。杏胞菇同鸡都好入味,鸡仲比较嫩,送饭一流。盐酥鸡不过不失,面粉五算厚,就系有滴少。台式烤肠,以为距会一条上,点知系切开,食落好方便。烤肠五算烤得香口,普通烤肠甘。加左一份娃娃菜,五知系咪因为系加既,分量偏少,不过味道还可以,加左虾米,几鲜味。茶木滴水果茶值得一赞,五甜五涩,淡淡水果香,可以
我地点左2个主食,再加滴小食甘,上到来发觉都好大份。 台湾牛肉面,一睇就知系好足料既,大牛肉都有2件。滴面五会因为放太耐就吸晒汤汁,距系放几耐都系甘架,好正,烟烟韧韧甘。味道刚刚好,五会太咸。 朋友叫左个杏胞三杯鸡,上来就闻到香,下面仲有火暖住热食。杏胞菇同鸡都好入味,鸡仲比较嫩,送饭一流。 盐酥鸡不过不失,面粉五算厚,就系有滴少。 台式烤肠,以为距会一条上,点知系切开,食落好方便。烤肠五算烤得香口,普通烤肠甘。 加左一份娃娃菜,五知系咪因为系加既,分量偏少,不过味道还可以,加左虾米,几鲜味。 茶木滴水果茶值得一赞,五甜五涩,淡淡水果香,可以