太子闹区亲民价酒吧餐厅✨❣️超有创意粉色Blackpink炸鸡🤍✨.呢间位于太子嘅西餐厅食物好大份😛环境幽暗夜晚特别有气氛🥰餐厅装饰选用较简单古典优雅罗马风格✨🤍地方唔算大但都坐得舒服😛佢有二/四人dinner menu😛不过个人觉得冇咁啱食同价钱差唔多就散叫~🫶🏻.1️⃣炭烧美国黑豚猪鞍(💰$138)🤍成块大猪鞍超啱食肉兽✨🥳猪扒冇咩肥肉但完全唔会太硬太难咬同干身😋‼️新鲜煎热辣辣再配上酱汁正啊🤩🤟🏻配菜亦都十分之丰富🫶🏻旁边有罗宋浓汤煮成嘅杂菜~🥰薯蓉食落几滑不过应该冇奶唔会腻🤩健人减脂超啱食😻劲高蛋白质+优质碳水🫶🏻🤭2️⃣Blackpink炸鸡(💰$78/4只)创意有100分🤭炸鸡皮冲系用墨汁整🤍配上用火龙果制成嘅萤光粉色酱🫶🏻虽然系炸鸡但完全唔会油腻👍🏻配埋个像酸酸甜甜肥肉又唔多🥺呢个配搭系几抵㗎✨😽3️⃣龙虾汁大虾海鲜手打阔条面(💰$128)真系吓死人大碟到🥹阔条面劲烟靭✨而且超多鱿鱼同蚬粒‼️🥹比起出面同价嘅意粉性价比高超多✨不过略嫌少少干身~青口都偏细只🥹4️⃣帕尔玛火腿蘑菇自家手打薄饼(💰$98)想试多个主菜睇值唔值得介绍😛个人觉得普普通通🤔比较似出面薄底嘅普通批😛用咗比较常见嘅蕃茄酱同芝
太子闹区亲民价酒吧餐厅✨❣️
超有创意粉色Blackpink炸鸡🤍✨
1️⃣炭烧美国黑豚猪鞍(💰$138)

2️⃣Blackpink炸鸡(💰$78/4只)

3️⃣龙虾汁大虾海鲜手打阔条面(💰$128)

4️⃣帕尔玛火腿蘑菇自家手打薄饼(💰$98)
想试多个主菜睇值唔值得介绍😛个人觉得普普通通🤔比较似出面薄底嘅普通批😛用咗比较常见嘅蕃茄酱同芝士做底~配上蘑菇粒同埋火腿嘅配搭同想像中一样🫶🏻不过对我来讲encore嘅机会就唔大🤔

5️⃣白汁芝士焗西兰花(💰$68)
呢个份量真系超多😹😹成个底都系忌廉白汁🤭个面劲多车打芝士多度做到拉丝‼️✨完全唔吝啬推荐‼️

6️⃣ 餐汤+冻朱古力(+💰$22)
讲真个餐汤好咸😹当日嘅罗宋汤真系会令我怀疑自己会生肾石🥹不过朱古力就正正常常🤍所以如果大家想饮嘢可能直接叫杯特饮会开心啲同抵啲😛🤍
📍 Chapter 3 Steak Bar & Restaurant (太子)
太子花园街232-234号地下J号舖
🤍[8/10]
#蛋美在太子 #香港美食 #太子美食 #hkfoodie #日式 #西式 #港式 #咖啡店 #虎虾 #牛扒 #拿破仑 #hongkongfood #炸鸡 #炒蛋 #咖啡 #咖啡豆 #美食分享 #必食之选 #蟹饼 #意粉 #鱼柳 #猪扒 #黑松露 #蛋美吃西餐 #烧汁 #芝士 #梳打 #blackpink #薄饼 #朱古力