2016-02-18 1206 浏览
朋友见到,杂志频频介绍,中环有一间食和牛嘅餐厅,好吸引,话好想食。所以,今日特登去试吓,餐厅虽然喺歌赋街尾,不过佢嘅招牌好抢眼,离远已望倒,好容易揾。一入去,就有店员即刻同你介绍,佢哋系自助嘅,你想食几多,师傅就帮你切几多,比咗钱之后,即刻帮你烧,然后你就可以揾位坐,师傅烧好,店员就会送餐比你,你唔好以为要等好耐,因为个炉好大,猛火又高温,一阵就搅掂有得食。一坐低,无几耐,我叫嘅近江牛西冷送咗离,唔等啦,即刻趁新鲜热辣食一啖先,哗!好好味,肉质好淋,吾韧又无筋,好嫩好滑,绝对系停唔到口𠮶种,唔够5分钟,成块西冷比我食晒,真系有D唔够喉,好彩加咗 $30变咗做套餐,有饭有汤有沙律,都好抵食。仲有叫咗,西班牙黑毛猪配虎虾, 店员话5成熟就已经够,其实听到都惊惊地,对自己离讲,好似生咗D,不过都试吓啦,上枱啦,望落去都几生,一啖入口,完来5成熟嘅黑毛猪,D肉又香又滑,真系好有肉香,好彩听咗店员讲,如果唔系,真系嘥咗件黑毛猪,而虎虾又大又弹牙,烧完后仲香D,好好味呀!其实由点餐到食完,成个过程都好快,好高效,价钱虽然贵咗少少,不过真系好好食,不过下次要食牛排,一定会再帮衬。

2016-02-16